זום אין
![]() |
ZOOM IN |
תודה על ההיענות! ההרשמה הסתיימה |
תקופה לא פשוטה עוברת על כולנו.
אנחנו רוצים לחשוב כי העובדה שהקורונה פגעה בכל העולם יצרה שותפות גורל ואחדות בין בני האדם.
תופעות ישנות כחדשות הרימו ראש: החשש מזרים, שנאת האחר, חיפוש האשם בחוץ, כולל האשמת קהילות שלמות באחריות להדבקה, ועוד. רבים מאיתנו חוזרים להתמכרויות ישנות או מפתחים חדשות, וחלקנו מזמן ויתר על דלת המקרר.
כל זאת, מבלי שדיברנו על הפיכת קבוצת ה"הורים" לאוכלוסיה בסיכון, מודרת ומבודדת, על אובדן פרנסה, ועל הבדידות של הקשישים.
כדי להתמודד עם התופעות החיצוניות, עם הקולות בתוכנו, עם החרדות שלנו, וגם כדי להכניס רגעים של שותפות ואחווה, ננסה להבין יחד את המתרחש מזויות שונות. נפגש ב-ZOOM למספר מפגשים שבסיום כל אחד מהם נוכל לדון ולחשוב יחד. המפגשים יעסקו בהיבטים שונים של הקבוצה והקבוצתיות גם בימי קורונה, ובעיקר בתוצרי הלוואי שלה.
המפגשים:
(מספר מקומות מוגבל בכל מפגש)
1~ על קרבה אנושית בזמן הרחקה חברתית
סדנה בהנחיית הרנן פאבלוקס
תודה על ההיענות הגדולה - המפגש כבר התקיים
יום שני, 13.4 בין 20:30-21:45
2~ מופעי מדיאה-הצגה ומציאות
הרצאה ושיח עם שלמה פלסנר
יום רביעי, 22.4 בין 20:30-21:45
3~ אכילה בסגר
הרצאה ושיח עם סיגל פלינט
יום ראשון, 26/4 בין 20:30-21:45
4~ חרדים כחלק מ"השלם הישראלי" בימי קורונה
הרצאה ושיח עם רוחי רוזנברג
יום שלישי, 5/5 בין 20:30-21:45
* מפגשים נוספים יפורסמו בקרוב.
עלות מפגש: 20 ש"ח לחברי עמותה, לגימלאים ולסטודנטים. 25 ש"ח למי שאינם חברי עמותה
ניתן להרשם גם למפגש בודד.
חשוב! ההרשמה לכל מפגש תסתיים ביום המפגש בשעה 12:00.
מהרו להרשם, מספר מקומות מוגבל בכל מפגש.
נשמח לראות אתכם איתנו!
מדיניות ביטולים: החזר על סכום ההרשמה רק בביטול של יום לפני המפגש.
~ מפגש ראשון
על קרבה אנושית בזמן הרחקה חברתית
מרצה: הרנן פאבלוקס
13.4.20 בשעה 20:30
2 מטר לפחות, סגר, הסגר, בידוד, בדידות, כפפה, מסכה, משפחה, מרחק, קרבה.
המציאות כופה עלינו לעסוק בהכרת הגבולות בינינו לאחרים, ובתוכנו. בסדנת זום בשילוב אמנות נתבונן במפגש עם חוויית הגבול כנושא מרכזי בתודעה האישית והקהילתית בימים אלה. המשתתפים בסדנה מתבקשים להתארגן במקום מבודד ככל שניתן בביתם, רצוי עם אוזניות ומיקרופון לצורך שמירה על הפרטיות. כמו כן הצטיידו בדפים ואמצעי כתיבה וציור (עפרונות, טושים או צבעי פנדה).
המפגש ישלב חימום ובעקבותיו יצירה בהתאם לאסוציאציות של המשתתפים, חשיפה משותפת של היצירות והתבוננות בהרחבת התודעה האישית למרחב בין אישי.
במהלכו תוצג גם תפיסה תיאורטית המחוברת לטיפול הקבוצתי, לגבי משמעויות של שהייה באזורי גבול תודעתיים.
הרנן פאבלוקס, M.A. מטפל בפסיכודרמה ובאנליזה קבוצתית. מרצה במכללה לחברה ואמנויות/מכללת אונו בתחומי הפסיכודרמה, הנחיית קבוצות וטיפול באמצעות אמנויות. מטפל בחינוך המיוחד. קליניקה פרטית ברעננה.
~ מפגש שני
מופעי מדיאה - הצגה ומציאות
מרצה: שלמה פלסנר
22.4.20 בשעה 20:30
בשיח לאחר ההרצאה נוכל להתייחס למציאות סביבנו ולמופעים השונים של הרגשות המורכבים בתקופה זו.
בתקופה זו בה אי אפשר לצאת החוצה, אולי אפשר להסתכל פנימה, להביט בתופעות שבשגרה, אשר מחמת עומסי היומיום, הן מטושטשות ולא בהירות.
ההרצאה מציעה התבוננות חדשה על האופן בו נשים מביעות את עצמן בקבוצה עם רוב נשי, וטובע מונח חדש - 'מופעי מדיאה'. ההרצאה משתמשת במהלכה של מדיאה במחזה כדי להציע כיווני חשיבה על חוויות אשר מחזיקות נשים בקבוצות, ומשלבת בין תיאוריות קבוצתיות ותיאוריות פמיניסטיות כדי להסביר אותן.
על יסוד תיאוריות אלה מוצעת האפשרות שבקבוצות מסוג זה נמצאות בלא מודע הקבוצתי חוויות שונות של דיכוי נשים, אשר יוצרות זעם שלא מובע בדיבור בצורה מפורשת, ולכן בא לידי ביטוי דרך 'מופעי מדיאה', שיוצגו דרך ארבעה אופנים שונים של מופעים אלה: דיבור רך כפוי, פיצול, ביטוי בפעולה ותוקפנות ישירה. אופני ביטוי שונים אלו מודגמים בדינמיקה הקבוצתית דרך שימוש בתיאורי מקרה.
שלמה פלסנר, מנחה קבוצות יחסים בין אישיים, חבר בסגל ההוראה של: התוכנית MEN-TORING באונ' ת"א, המכללה האקדמית נתניה ובדימול - בית הספר המרכזי להכשרת עובדים לשירותי הרווחה. במאי תאטרון ומייסד קבוצת התאטרון "אנסמבל כאן".
~ מפגש שלישי
אכילה בסגר
מרצה: סיגל פלינט
26.4.20 בשעה 20:30
כשהשליטה ניטלת מיידינו, פעמים רבות, אנחנו עשויים להתיק את הצורך בשליטה למחוזות אחרים. אני לא יכולה אומנם לשלוט בפחד מהמוות הממשי או הסימבולי ובכאב האובדנים הנלווים, כמו גם לא בתחושת חוסר האונים וחוסר הוודאות, אבל אני יכולה לשלוט בכמות המזון ובעיצוב הגוף ומשקלו.
הדחף להיאחז בפעילות הגופנית, והנסיון לשלוט במה שניתן הוא הישרדותי, מחזק ומחסן את הגוף והנפש. פתאום שאלנו את עצמנו איך זה שכולם רצים ולאן? דקות לפני הטלתן של הגבלות נוספות אנשים עוד רצו להספיק לרוץ את " הריצה האחרונה" לפני שכבר לא יהיה ניתן.
במקביל, הופצו פחדים מפני אובדן שליטה שהיו מגולמים בפחד משומן והשמנה- תמונה של חבורת שמנים על חוץ הים בקיץ ואפילו מונה ליזה הוצגה כמי ששמנה מאוד במהלך ההסגר.
המתמודדים עם הפרעות אכילה, מהווים לנו מראה חברתית, לא רק לעיסוק הטורדני של החברה במראה ובהבנייה הגוף אלה גם לדפוס ההתקה - מחרדה ואובדן שליטה לשליטה במשקל ובגוף.
כיצד מתמודדים עם הפרעות אכילה בימים אלה? מהם הסימפטומים הבולטים ומה הם מספרים? מה תקופה זו מעצימה ומה היא מאפשרת? ואיזה הזדמנות ניתנת למשפחה בהתמודדותה עם הפרעת האכילה במשפחה?
על זאת ועוד במפגש, כמו גם על ייחודו של הטיפול הקבוצתי בסובלות מהפרעות אכילה.
סיגל נוסבוים פלינט (MA), פסיכודרמטיסטית ואנליטיקאית קבוצתית, בימאית תיאטרון.
בעלת ניסיון רב בטיפול פרטני וקבוצתי עם נשים הסובלות מהפרעות אכילה, התמכרויות, ונפגעות תקיפה מינית. משלבת גישות גופניות, פמיניסטיות, וגישות עכשוויות לטיפול בטראומה והתמכרות. עובדת עם צוות הכולל דיאטנית ופסיכיאטרית בקליניקה פרטית בתל- אביב.
~ מפגש רביעי
חרדים כחלק מ"השלם הישראלי" בימי קורונה
מרצה: רוחי רוזנברג
5.5.20 בשעה 20:30
בשבועות האחרונים, לאור משבר הקורונה, נראה היה כי הציבור החרדי מפר את הוראות משרד הבריאות באופן שיטתי, נגוע מאד, ומפיץ את הנגיף לכל עבר, ומסכן את החברה הישראלית.
תפיסה תודעתית זו, השתרשה אצל רבים, וכתוצאה מכך, השסע בין המגזרים העמיק ויצר תחושה של כעס, הסתה, הדרה ואפליה מצד אחד, ופחד, כעס ותחושת עוינות ותסכול מהצד השני.
בהרצאתי, ננסה להבין מהן התפיסות הערכיות מהן נגזר קוד ההתנהגות החרדית היום-יומי (ללא קשר לקורונה), ואת הכשלים האנושיים שנוצרו בתקופה זו כתוצאה מהרגלי תרבות, חינוך וערכים אלו (כגון: שיוך קהילתי הדוק, ציות לסמכות תורתית, לימוד תורה ותפילה כשיגרה, גבולות והיבדלות מהמדיה והרשתות, ועוד).
בדיון לאחר מכן נשוחח על שיוך ושייכות כמנגנון חברתי ואף הגנתי, על מנגנוני הגנה המחבלים במשימת הקבוצה, על הקושי בהכלה, על השלכה הזדהותית כמנגנון הגנה חברתי, על הנטייה להכליל את "האחר" ולהפכו לדמוני, ועל הדעות הקדומות והסטריאוטיפים כמנגנון המחזק את דינמיקת המיעוט והרוב.
ננסה להבין היכן נטמנו זרעי ה"כשל" האנושי בהבנה ההדדית של האחר, והיכן הונחו ה"יסודות" להתרחשויות.
ניגע ב"טעימה" קטנה בגישת עמותת "בסוד שיח", הרואה ב"שלם" הישראלי, על כל חלקיו, הכרח מפרה ותורם להבראת המצב והטבתו, ולהקטנת השסע הכואב והמיותר כל כך.
להבנות שיתפתחו במפגש, יש משמעויות שאולי תרצו לקחת להנחייה של קבוצות, ולחייכם בכלל.
רוחי רוזנברג (M.A). בחינוך וייעוץ, מטפלת זוגית ומינית, יועצת ארגונית ומנחת קבוצות. בוגרת התכנית של מרכז פרויד ואפק "ייעוץ ארגוני בראי הפסיכואנליזה ותיאוריית המערכות הפתוחות'", חברה בעמותת "בסוד שיח" ופועלת למען דיאלוג בין חלקי החברה הישראלית, השסועה והמפולגת. מתגוררת בירושלים, מנהלת אורח חיים חרדי, ומאמינה ב"שלם הישראלי".
חשוב!
כדי להשתתף במפגש יש להוריד מראש (!) את תוכנת ZOOM. אנחנו נדאג לכל היתר!
הנחיות להשתתפות בשיחת ZOOM אפשר למצוא כאן. פרטים מדויקים עם קישור למפגש יישלחו למשתתפים לפני המפגש.
אנו עומדים לרשותכם לכל שאלה. ניתן להיות בקשר עם ניבי, המנהלת אדמיניסטרטיבית של העמותה, במייל [email protected].