מדברים קבוצה

מדברים קבוצה – סדרה חדשה

הנכם מוזמנים לסדרה חדשה בת ארבעה מפגשים, אשר נועדה לאפשר הרחבה והעמקה של מיומנויות הנחיה למנחי קבוצות ומטפלים קבוצתיים מדיסציפלינות שונות. המפגשים יערכו במתכונת של הרצאה במליאה, שלאחריה עבודה בקבוצות קטנות, עם איסוף ודיון בסיום. את ההרצאות יעבירו אנשי מקצוע מומחים בתחומם, מתחומים מגוונים של עולם הקבוצות. מתכונת זו תאפשר העמקה תאורטית מחד, ועיבוד חוויתי ב"כאן ועכשיו".

 

המפגשים יתקיימו בימי חמישי בין השעות 19:15-22:30
כתובת: קמפוס אמנויות - סמינר הקיבוצים, רחוב שושנה פרסיץ 3 פינת צחי רימון, תל אביב, כיתה 124
שימו לב לכתובת!
 דרכי הגעה - בדף המקושר, נא לגלגל למטה לקמפוס אמנויות

 

תאריך המפגש הבא שונה ל- 5/9/19 (במקום 11/7):

 הרצאתה של ליאת אריאל - נא ללחוץ כאן

מספר המקומות מוגבל

 

20/12/18 – הרצאתו של דר' אבי ברמן:
על קורבנות פוסט טראומטית בקבוצה

מנחי קבוצות קטנות: דר' אבי ברמן, יעל סגל, אביחי אבידור

"קורבניות" הפך לחלק מן השיח שלנו. בהרצאה אסביר את המונח ואתמקד בהבנת הדינמיקה הנוצרת מסביבו: הקורבניות נובעת מכאב אמיתי שנחווה פעם אך מכוונת להשפעה על יחסים בין אישיים. בתוך השפעה זו הסבל בעבר מכוון להפוך לכוח על פני אחרים בהווה. במקביל לכך הקורבניות עלולה לכלול פטור מאחריות ומ concern-- - על סבלם של אחרים. קורבניות יכולה להופיע בכל סוגי היחסים. היא חודרת לעמדות פוליטיות ולאומניות וכמובן - היא עשויה להופיע גם בקבוצות אותם אנחנו מנחים. דפוס קורבני בקבוצה מעורר בו זמנית אמפתיה וכעס מצד משתתפים שונים. תפקידו של המנחה הוא להתמצא בתהליך ולכוונו לטובת המשתתף ולטובת שומעיו.

סדר היום:

19:15-19:30 התכנסות וכיבוד קל
19:30-20:10 הרצאה במליאה
20:10-20:20 הפסקה
20:20-21:50 קבוצות קטנות
21:59-22:00 הפסקה
22:00-22:30 איסוף וסיכום במליאה

דר' אבי ברמן הוא פסיכולוג קליני בכיר, יועץ ארגוני, פסיכואנליטיקאי ואנליטיקאי קבוצתי, מרצה באוניברסיטת תל אביב. מייסד המכון לאנליזה קבוצתית ויו"ר ראשון שלו. ממייסדי עמותת "בסוד שיח" לטיפול בקונפליקטים בין קבוצות בחברה. כתיבתו עוסקת בנושאים של פרקטיקה מקצועית, קנאה ותחרות, תופעת הקורבניות אצל היחיד ובחברה.

 

 

21/2/19 הרצאתה של גב' סמדר אשוח:
יחסי אחים וביטויים בקבוצה - שיחזור וטיפול ב"טראומת האחים"

קבוצה היא הסטינג הטיפולי המתאים יותר לטפל ביחסי אחים. בעוד שהקשר האנליטי הדיאדי מזמין יותר יחסי העברה הורה-ילד, הרי שבקבוצה יחסי העברה הם ליחסי משפחה, העברה אופקית.(פוקס 1966). אנשים משחזרים ביחסים עם אחרים לא רק מה שהם מעבירים מיחסי הורה- ילד אלא גם את היחסים הראשוניים עם אחים, יחסים משמעותיים, שיש להם קיום בפני עצמם.
בהרצאה זו אדגים ואתאר כיצד התהליך הטיפולי בקבוצה אנליטית מאפשר להעלות, לשחזר, ולעבד טראומה ראשונית במימד יחסי אחים. זוהי טראומה המשותפת לכל משתתף בקבוצה בין אם יש לו אחים ובין אם אין לו. היא עולה בלא קשר למיקומו הממשי בסדר הלידה- בין אם הוא בן בכור, תאום או הילד הקטן ביותר.
לחצו כאן לקריאת מאמרה של סמדר אשוח בנושא.

סדר יום:

19:15-19:30 התכנסות
19:30-20:15 הרצאה
20:15-20:30 הפסקה ומעבר לקבוצות
20:30-21:30 קבוצות קטנות
21:30-21:40 מעבר למליאה
21:40-22:30 מליאה ואיסוף בהמשך לקבוצות הקטנות וסיכום

גב' סמדר אשוח היא פסיכולוגית קלינית, מדריכה בפסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאית ואנליטיקאית קבוצתית. חברה ומורה במכון ישראלי לאנליזה קבוצתית. חברה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. חברת אפק – ארגון פרט קבוצה. מלמדת בתוכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב ומדריכה קבוצות במסגרות טיפוליות שונות. מטפלת בקליניקה בתל מונד. פרטים נוספים בקרוב.

 

 

חזרה למעלה

 

16/5/19 סוציומטריה בקבוצה, הרצאתו של מר הרנן פאבלוקס

סוציומטריה תחילה

הסוציומטריה מודדת יחסים חברתיים בהקשר של משיכה ודחייה בין אישית. בצבא ובארגונים שונים עורכים מבחני סוציומטריה לזיהוי תכונות מנהיגות, לבניית צוותים ולבחירת מועמדים מתאימים לתפקיד. בהרצאה זו נעסוק בסוציומטריה בפעולה ומה שהיא מלמדת אותנו על הקבוצה.

בהרצאה יודגם האופן בו ניתן להעמיק בחקר פיתוח הזהות באמצעות הסוציומטריה. המשתתפים יחוו את העוצמה של הסוציומטריה בהקשר הקבוצתי וילמדו על הפוטנציאל הגלום בגילוי הלא מודע הקבוצתי והאישי .פוקס מציע את התקשורת הלא מודעת הבין אישית. הסוציומטריה מאפשרת לחשוף את קיומה של תקשורת זו בבחירות בין אישיות מודעות ולא מודעות בהקשר הקבוצתי והחברתי. החשיפה שלהן מאפשרת הבהרה של חלקים בזהות של המשתתפים בקבוצה. בהרצאה אתאר את תהליך הסקת המסקנות על היחסים בין הקבוצה ליחידת ההנחיה, זיהוי של מנגנוני הגנה המופעלים בקבוצה, תהליכים דינמיים בין אישיים ושל הקבוצה כשלם. ההרצאה תעמיק לעסוק בפן הקבוצתי של התהליך הטיפולי וביתרונות הגלומים בעבודה טיפולית קבוצתית. נגלה איך הקבוצה יכולה להדגים את הלא מודע הקבוצתי באמצעות המראה של הקבוצה כשלם.

ההרצאה תשלב דוגמאות מקבוצות וכן הפעלה של המשתתפים בכאן ועכשיו. בסיום ההרצאה המשתתפים יוזמנו לעיבוד בקבוצות קטנות.

מר הרנן פאבלוקס הינו מטפל בהבעה ויצירה, עם התמחות בפסיכודרמה. מרצה במכללה לחברה ואמנויות בנושא שילוב אמנויות בהנחיית קבוצות ובמסלול לפסיכודרמה, מטפל במסגרות לחינוך מיוחד. מטפל בקליניקה פרטית מזה כ- 15 שנה ועוסק בעיקר בטיפול פרטני וקבוצתי במתבגרים ומבוגרים. כיום מנחה קבוצה אנליטית למבוגרים, קבוצה בשילוב אמנויות למבוגרים וקבוצה בשילוב אמנויות למתבגרים, בקליניקה ברעננה.

 

 חזרה למעלה

 

 

5/9/19 הרצאתה של גב' ליאת אריאל

אם עץ (לא) נופל ביער - על המפגש עם גרעין הבדידות האישי במרחב הקבוצתי

החידה הפילוסופית מתחום האפיסטימולוגיה, משנת 1910, שואלת כך: האם ייתכן שהצליל שהעץ השמיע בנפילתו- קיים, אף שאיש לא שמע או הבחין בו? האם משהו יכול להתקיים בכלל בלי שמבחינים בו?
אשתמש בחידה זו, בהשאלה, לחוויית הבדידות- כמוה כעץ נופל ביער, מאחר והבדידות במהותה מתרחשת במקום לא נראה, מחוץ להכרה ולתודעה שאיננה תודעתה, ולעתים איננה נשמעת או מוכרת גם לאדם שחווה אותה.

אציע, כי בתוך כל אחד מאיתנו נמצא גרעין של בדידות, אזור בו אנו מרגישים רחוקים או מורחקים מאחרים.
במפגש נתחקה בעזרת מקורות ספרותיים, פסיכואנליטיים וגרופ- אנליטיים, אחר אזורי הבדידות הנסתרים ובעיקר, נשאל האם וכיצד ניתן ׳לשמוע׳ את גרעין הבדידות הפרטי- בתוך יחסים בין אישיים, בקבוצה, ׳ביער׳.

גב' ליאת אריאל, פסיכולוגית קלינית- מדריכה ואנליטיקאית קבוצתית. פסיכולוגית קלינית אחראית מרפאה פסיכיאטרית, ומרכזת תחום קבוצות, השירות הפסיכולוגי, הקריה הרפואית רמב״ם. ניהול אקדמי ( משותף) התוכנית לפסיכותרפיה, לימודי חוץ ברפואה, טכניון חברת סגל בתוכנית ליישומים קליניים של האנליזה הקבוצתית בחברות וארגונים, וחברה בוועד המנהל, מכון ישראלי לאנליזה קבוצתית.

חזרה למעלה

 

 

פרטי הרשמה

  חבר*/גמלאי/סטודנט אחר
הסידרה כולה ₪380 ₪490
מפגש בודד ₪130 ₪170

*חבר הוא חבר/ת עמותה אשר שילם/ה דמי חברות לשנת 2019.

מומלץ להצטרף לעמותה ולהינות מתעריף חבר - לפרטים 

 

 

 

ועדת היגוי

אביחי אבידור, רוני בן אריה, הרנן פאבלוקס ושלי פרי אוסמו

 

מדיניות ביטולים

• הביטול נעשה עד 14 יום ממועד ההרשמה ולפחות 7 ימי עבודה לפני למועד האירוע: יוחזר 95% מהסכום

• הביטול נעשה יותר מ-14 יום ממועד ההרשמה ולפחות 7 ימי עבודה לפני מועד האירוע: יוחזר 75% מהסכום

• הביטול נעשה בין 4-6 ימי עבודה לפני מועד האירוע: יוחזר 25%

• הביטול נעשה 3 ימי עבודה או פחות לפני האירוע: אין החזר