ערבי חמישי בקבוצה 2018

סדרה בנושא: "דיאלוג בתוך קונפליקט"

 

 

המועדים הבאים לערבי חמישי בקבוצה 2018:

(לחצו על התאריך המבוקש או גלגלו למטה)

14.6.18

19:45-22:45, התכנסות בשעה 19:15

סמינר הקיבוצים, חדר 84, דרך נמיר 149, תל אביב
*מרכז משעולים, רחוב יובב 7, מלחה, ירושלים

תודה למרכז משעולים על אירוח הסדנאות בירושלים.

 

כשהיחיד פוגש קבוצה נוכחים בתוכו קונפליקטים פנימיים וחיצוניים. המרחב המתקיים בין האני לקבוצה ובין האני לאחר הוא בבחינת מרבד רחב שאליו אנו משליכים חלקים מהקונפליקטים שלנו.

ננסה להתחקות אחר מצבים פנימיים וחיצוניים המתרחשים בחיינו ונחקור את דרכי ההתמודדות עם קונפליקטים בין תרבותיים, בנושאי חברה, דת, לאום ומגדר.
אתם מוזמנים להתנסות בעבודה קבוצתית, שבאמצעותה ננסה לחקור את המפגש בין היחיד לקבוצה ובין היחיד לאחר. ננסה להבין מהו קונפליקט פנימי, מהו קונפליקט חיצוני , מהו דיאלוג, ומה הקשר ביניהם.

הסדנאות יתמקדו בדיאלוג ויונחו בסגנונות הנחיה שונים ומגוונים...

 

רכזת ערבי חמישי: אילנה רזניק

ועדת היגוי: איתן וצלר, ויקטור שבאר, ד"ר רותי שמש, רחל יעקובוביץ, צבי מילר, אביחי אבידור

 

הסדרה מיועדת לחברי הקהילה המקצועית העוסקים בקבוצות, מנחים ומטפלים, אנשי חינוך ובריאות, שעולם הקבוצות בנפשם ובלב עשייתם.

מוזמנים לסדנאות חווייתיות להעשרה ולמידה.

 

ישירות למידע על ההרשמה

  

סדרת הסדנאות "ערבי חמישי" בקבוצה

 

18.1.18 - אירוע בין קבוצתי בגישת "בסוד שיח"

בסדנה יתרחש אירוע בין-קבוצתי, כפי שפותח בכנסי יחסי קבוצות וכפי שנוסה בכנסים של עמותת "בסוד שיח"

באירוע יחולקו המשתתפים באופן אקראי לקבוצות ויתבקשו לחקור את הקשרים בתוך הקבוצות וביניהן. ייתכנו גם מפגשים בין-קבוצתיים של נציגי הקבוצות.

בהמשך נתבונן בדברים שהמשתתפים למדו על עצמם ועל קונפליקטים שעלו בתוך הקבוצות וביניהן בזמן האירוע.

מנחות:

רותי דואק: פסיכולוגית קלינית בכירה, אנליטיקאית קבוצתית, פעילה ב"נשים בשחור". תושבת חיפה. לשעבר יו"ר עמותת "בסוד שיח". בוגרת מסלול ההכשרה של כנסי טביסטוק ביחסי קבוצות. במשך הקריירה, בין היתר העבירה קורסים על עבודה עם משפחות אינססטואוזיות, שהתבססו על ניסיון בפרקטיקה הפרטית, הציבורית וכפסיכולוגית ראשית בשירות בתי הסהר – עבודה עם קורבנות, תוקפים וכל משפחתם.

מרים פרוכטמן: יועצת ארגונית, יועצת חינוכית, מאמנת ומנחת קבוצות. תושבת קרני שומרון. לשעבר יו"ר עמותת "בסוד שיח". MA בניהול ויישוב סכסוכים.

 

8.2.18 - המסע למציאת השלם

מפגש התנסותי בפסיכודרמה יונגיאנית, להכרת המעבר מקונפליקט לדיאלוג בתפקודי המודע והלא מודע של כל אחד מאתנו. בסדנה נכיר את המושגים "העמדות והפונקציות הפסיכולוגיות" של יונג ונחווה באמצעות הפסיכודרמה את המעבר ביניהם.
 מנחות:

ד"ר רותי שמש: מטפלת ומדריכה בפסיכודרמה. פסיכותרפיסטית יונגיאנית. מרצה בתוכניות להכשרת מטפלים בפסיכודרמה, אוניברסיטת חיפה וסמינר הקיבוצים.
מדריכה קבוצות מטפלים באומנויות השונות. קליניקה פרטית.

גלית יצחקי-דרייזין: פסיכותרפיסטית יונגיאנית. עו״ס, עוסקת בטיפול קבוצתי ובהכשרת צוותים, מרצה. מדריכה. יועצת אסטרטגית ומקצועית ליחידה למניעת אובדנות של משרד הבריאות. עוסקת בתחום הנעדרות ובנעדרים בישראל ובאנגליה. פרופילאית פלילית. קליניקה פרטית.

 

15.2.18 – "שבט. אחים. גם יחד?"

*הסדנה תתקיים במרכז משעולים בירושלים.

 "נאום השבטים" של נשיא המדינה, בשנת 2015, סימן נקודת מפנה סימבולית ביחס ל"שלם" החברתי בישראל. ההכרה בקיומם של שבטים מבטאת, אולי, כמיהה לסובלנות, הכרה הדדית ואחריות משותפת, אך בה בעת גם כמיהה לשבטיות, העלולה להעצים את השסעים בחברה. במציאות אנו חווים תהליכים מנוגדים - שבטים "מתקרבים" אך גם "מתבצרים" ועושים לביתם. במציאות כזו, מקבלים "יחסי האחים" בתוך ובין השבטים משמעויות חדשות.
כנס יחסי הקבוצות (Group Relations) של עמותת "בסוד שיח", התקיים ב-2017, תחת כותרת זו. אנו מזמינים אתכם להתנסות קבוצתית ולטעימה מאווירת הכנס.
 מנחים:

דורי בר לב: M.A התנהגות ארגונית, יועץ לפיתוח מנהיגות, מנחה קבוצות, מלווה אנשים בצמתי קריירה ושינוי. מתמחה בפסיכותרפיה ממוקדת גוף-נפש. מנהל כנס "יחסי קבוצות" של עמותת "בסוד שיח" 2017, חיפה.

רוחי רוזנברג: M.A בחינוך וביעוץ, יועצת חינוכית וארגונית בגישה פסיכואנליטית מערכתית. מטפלת זוגית ומינית ומנחת קבוצות. מנהלת שותפה בכנס "יחסי קבוצות" 2014, של עמותת "בסוד שיח". מנחת קבוצות דיאלוג בירושלים במסגרות עירוניות שונות ומאמינה בתושביה.

 

22.3.18 - מהו דיאלוג בחברה מרובת זהויות?

למידה, התנסות ויישומים
 מנחה:

מרים שפירא: פסיכולוגית קלינית, ראשת "מהו"ת ישראל" להיערכות חירום ובניית חוסן, ממייסדי עמותת "בסוד שיח" והיו"ר הראשון שלה.

 

12.4.18 - חיבוק הניגודים

 קונפליקט הוא מציאות חיים בלתי נמנעת. פנימית וחיצונית כאחד.
בסדנה זו נתכוון, באמצעות ה"הדמיון הפעיל" בשילוב הגוף, התנועה ואמנויות נוספות, להכיל את הניגודים ובו בזמן לחולל בהם וביניהם, תנועה, התרחשות והידברות, שיאפשרו שינוי והתמרה.
 מנחה:

קרני ישי: אנליטיקאית יונגיאנית, מטפלת בתנועה, מדריכה מוסמכת. מרצה ומדריכה בתוכניות להכשרת מטפלים. ניסיון רב עם אוכלוסיות מגוונות בתחומי בריאות הנפש והחינוך. משלבת בעבודתה הטיפולית את שיטת "הדמיון הפעיל" (יונג) ועיבוד חלומות באמצעות הגוף והתנועה.

 

26.4.18 - "עקדת יצחק" - מה מורישה לנו פרשת העקדה?

*הסדנה תתקיים במרכז משעולים בירושלים.

 עבודה על קונפליקט בין הפנים אישי לבין השפעותיו על הבינאישי. סדנה התנסותית-חווייתית דרך סיפור העקדה, על התמודדות עם קונפליקט ותפקידי הקורבן ,המקרבן והמציל, על פי גישת הגשטלט.
 מנחה:

צבי מילר: מחנך, רועה צאן, פסיכותרפיסט, מנחה ומטפל קבוצתי בגישת הגשטלט, הקים את תכנית הגמילה למכורים במוסררה. בין בוני התוכנית האמבולטורית לגמילה, טיפול ושיקום. לימד קורס הנחיית קבוצות במשך 15 שנה באוניברסיטת בר אילן.

 

10.5.18- זהויות מגדריות בקבוצה אנליטית.

 הזיקה בין המושגים מיניות ומגדר מורכבת ויסודותיה נעוצים בתולדות הפילוסופיה של המיניות בתרבות המערבית.
בסדנה נחקור את מקור ההבדלים בין המינים ואת מקור הקונפליקטים ביניהם, בדרך להבנת האופן שבו מתעצבת זהות אישית. נתמקד בסוגיות של מיניות ומגדר בתיאוריות פמיניסטיות ופסיכואנליטיות (כגון תשוקה ורגשות, גוף נפש, קנאת הפין ומיתוס גברי, אישי ותרבותי של נשיות) ונעמוד על האופן שבו הן באות לביטוי בטיפול האנליטי קבוצתי.
 מנחה:

ד"ר רועית דהן: ד"ר לפילוסופיה ואנליטיקאית קבוצתית. ראש לימודי אשכול חינוך בסמינר הקיבוצים, ורכזת קורס יישומים ארגוניים ומערכתיים של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית.

 

24.5.18 - חוויה מן הסרטים: קונפליקט ודיאלוג במשפחה.

 *הסדנה תתקיים במרכז משעולים בירושלים.
 בסדנה זו נשלב עבודה עצמית ועבודה קבוצתית, בעזרת קטע מתוך סרט, סביב הנושא "הדיאלוג שבקונפליקט". בחוויית הצפייה בסרט אנו נעים במרחב שבין הפנטזיה לבין המציאות. הסדנה תונחה בהנחיה דינאמית ואנו נתבונן ביחסי הגומלין שלנו עם הדמויות שעל המסך, עם המשתתפים האחרים בקבוצה ועם עצמנו ומשפחותינו. כמו כן נלמד בסדנא על מודל של עבודה קבוצתית עם סרטים (סינמתרפיה / cinematherapy).
 מנחה:

ד"ר דניאל ווייסהוט: פסיכולוג קליני ופעיל חברתי, מטפל אישי וקבוצתי, מרצה בנושא הנחיית קבוצות, יו"ר לשעבר של העמותה הישראלית להנחיה ולטיפול קבוצתי, ועורך משותף של "מקבץ" – כתב העת הישראלי להנחיה ולטיפול קבוצתי.

 

14.6.18 - האישי פוגש את הלאומי, איך זה ייגמר?

 אנו מתקיימים ופועלים במציאות חיצונית, אובייקטיבית ומשותפת רוויית קונפליקטים, מלחמות וטראומות. במציאות כזו, כולנו מתמודדים עם דילמות אנושיות אוניברסליות של; ביטחון/חרדה, שייכות/חוסר שייכות וקרבה/מרחק.

כיצד משפיעים הרקע וההיסטוריה האישיים שלנו על מפגשים אלו? מה הקשר בין הפוליטי לאישי אצל כל אחד מאתנו? מה קורה לנו במצבי קונפליקט? על מה אנו נאבקים? איך אנחנו מתמודדים עם קונפליקטים, כבני אדם וכמנחים? אלו כמה מהשאלות העולות בתוכנו בהקשר של קונפליקטים גלויים וחבויים, שחובתנו, כמנחים החיים במרחב הזה, להעז, להישיר אליהן מבט לחקור אותן.

העבודה בסדנה תהיה התנסותית-חווייתית.

 מנחה:

סאיד תאלי: עו"ס בכיר, MSW, בוגר המכון לאנליזה קבוצתית, חבר סגל התכנית להנחיית קבוצות במכללת בית ברל, מפקח ארצי במשרד הרווחה ובעל קליניקה פרטית.

 

 

הרשמה

(הערות חשובות מתחת לטבלת המחירים)

 

חבר*/סטודנט/גמלאי
מחיר לסדנה

אחר
מחיר לסדנה

8-9 סדנאות ₪50 ₪60
5-7 סדנאות ₪70 ₪80
2-4 סדנאות ₪90 ₪100
סדנה אחת ₪100 ₪120

 *חבר הוא חבר/ת עמותה אשר שילם/ה דמי חברות לשנת 2018.
   מומלץ להצטרף לעמותה ולזכות במחיר חבר - לפרטים

**הטבה מיוחדת למשתתפים בסדנאות המתקיימות בירושלים.
נא ליצור קשר עם ניבי [email protected].

 

 הכנסו כאן לטופס ההרשמה והתשלום

 

ט.ל.ח יתכנו שינויים בתוכנית

 

שאלות? אנא צרו קשר עם ניבי 054-5248685, [email protected], או אילנה 054-6781668.

 

 

מדיניות ביטולים

• הביטול נעשה עד 14 יום ממועד ההרשמה ולפחות 7 ימי עבודה לפני למועד האירוע: יוחזר 95% מהסכום
• הביטול נעשה יותר מ-14 יום ממועד ההרשמה ולפחות 7 ימי עבודה לפני מועד האירוע: יוחזר 75% מהסכום
• הביטול נעשה בין 4-6 ימי עבודה לפני מועד האירוע: יוחזר 25%
• הביטול נעשה 3 ימי עבודה או פחות לפני האירוע: אין החזר