פרטי הקבוצות הקטנות

לפניך 9 קבוצות קטנות. יש לבחור את הקבוצה בה תרצה/י להשתתף.

עליך לציין שלוש העדפות ואנו נתחשב בבחירה, תוך שמירה על איזון בין הקבוצות. 

מרכזת הקבוצות הקטנות: אנקה דיטרוי 

הקבוצה 

המנחה 

1)

אספרסו כפול 

אנו מזמינים את המשתתפים לצאת למסע קצר בן יומיים וחצי של חיפושים ומפגשים. תינתן ההזדמנות להיות גם עם עצמי וגם עם האחר הזר. נשתמש במרחב הקבוצתי לחקירה ולהתבוננות על אירועים, מקומות, צמתים מערכות יחסים ותחושות, אליהם אנו מתגעגעים. נבחן את מידת השפעתן של חוויות אלה על חברי הקבוצה, את הרצון והיכולת לשחזר ולחיות את הדברים שהיו, ואת הרצון לבחור ולייצר חוויות וגעגועים חדשים.

העבודה בקבוצה תהיה התנסותית-חוויתית ובגישת האנליזה הקבוצתית.                                                      

 

 

 

סאיד תלי MSW, עובד סוציאלי בכיר, אנליטיקאי קבוצתי ומגשר מוסמך במשפחה, מפקח ארצי בשירות הפרט והמשפחה במשרד הרווחה, חבר סגל התכנית להנחיית קבוצות בבית ברל ובעל קליניקה פרטית.

סהר רוחאנה MPA במנהל מערכות בריאות, מנחת קבוצות ויועצת ארגונית. מדריכה ויועצת בשירותים חברתיים וטיפוליים, בוגרת התכנית לייעוץ ופיתוח ארגוני בגישה פסיכואנליטית מערכתית - חברת אפק.

 

2)

מגע הגעגוע - גשר בין עולמות

בקבוצה נזמן מפגש עם גלי געגועים, נבוא איתם במגע, ניתן להם לשאת אותנו למקומות אחרים, להעיז ולבטא צרכים ורצונות חבויים, מתוך אמונה שהמגע הזה טומן בחובו ידע עמוק לגבי רצונותינו ושאיפותינו, כזה שיכול להורות לנו את הדרך קדימה.

ההנחייה תהיה בשילוב אומנויות ובהשראת גישת האנליזה הקבוצתית.

 

 

מרית יפה מילשטיין MA, מטפלת בפסיכודרמה ובשילוב אומנויות, מדריכה, אנליטיקאית קבוצתית, יו"ר המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית.

3)

ישות, אדם, עולם

ככל שאדם נעשה מובן לעצמו ולאחרים, כך הוא מצליח להחזיר לעצמו חלקים אבודים, לממש חלומות, ולמצוא בעצמו חלקים, שאפילו הוא עצמו לא ידע על קיומם.

הקבוצה תונחה בסביבה תומכת ומאפשרת התבוננות "בעצמי" ו"באחר" שבתוכי.

 

 

דורית סטנגה MSW, עובדת סוציאלית, מנחת קבוצות ומדריכה בגישת האנליזה הקבוצתית, חברת סגל ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב.

4)

האומץ להיות ולהתגעגע – פגיעות ותשוקה

מעבר לפחד "לא להיות", קיים הפחד "להיות": פגיעות ותשוקה, מחיקה ונוכחות, נוחות וחיות, בטחון וחופש, מציאות ופנטזיה, ייאוש וגעגוע.

הקבוצה תתמקד ב"צמתי החיים" הללו, ותונחה בשילוב הגישה הדינמית-התייחסותית עם גישת האנאליזה הקבוצתית.

 

עמי פרגו גופר MA, פסיכולוג קליני מדריך, מטפל אישי וקבוצתי, יועץ אישי למנהלים והנהלות. התמחות במנהיגות ארגונית: ניהול אנשים ממוקדי משימה.

 

5)

חשיפה של עצמי נכסף

קבוצה זו תעסוק בחקירה וגילוי עצמי.
על במת הפסיכודרמה תינתן הזדמנות למשתתפים לקיים דיאלוג עם חלקים פנימיים חבויים. נתבונן במה שחוסם ומעכב את העצמי, כמו גם במה שמעורר כמיהה וגעגוע.

ההנחייה תיעשה באמצעות המתודה הפסיכודרמטית, ובעזרת המשאבים שמציעה הקבוצה כשלם.  

 

 

אורית מס-גולדמן MA, פסיכודרמטיסטית מוסמכת, אנליטיקאית קבוצתית, בוגרת ביה"ס לפסיכותרפיה בבי"ח גהה ומרצה בכירה במכללה לחברה ואומנויות.

6)

"בלי להיות או לא להיות
אני פשוט ישנו..."
(מילים: יענקל'ה רוטבליט/ שר: אריאל זילבר)

הגעגוע אינו נשלט.
הוא מגיע ללא הזמנה
ועוזב, אם הוא עוזב, במפתיע.
אפשר להתגעגע למה שהיה, למה שלא היה
ולמה שיכול היה להיות.
במרחב שבין כל אלה תעסוק ותנוע הקבוצה,
שאליה מתגעגעים לפני, בתוך ואחרי היותה.

ההנחיה משלבת בין גישת האנליזה הקבוצתית לבין גישתו של וו.ביון לעבודה עם קבוצות

תולי פלינט MSW, עובד סוציאלי קליני, מנחה קבוצות, מטפל משפחתי נרטיבי, מדריך E.M.D.R, מטפל בשיטת Somatic Experiencing

רחל יעקובוביץ עובדת סוציאלית שיקומית, מנחת קבוצות, פסיכותרפיסטית קבוצתית, עורכת לשונית מוסמכת ומתרגמת.

7)

הגוף זוכר, הנפש לא שוכחת - על זיכרונות, געגועים והשתוקקות

"החיים הם זרם אינסופי, כל אדם נעגן בזרם שאליו הוא משתייך, אין הוא יכול להתנתק לא מאבות אבותיו, לא ממי שהולידו אותו ואף לא מצאצאיו שיבטיחו את המשכיותו..." יולנדה גמפל, 2005

כולנו נושאים זיכרונות. חלקם נגישים ויומיומיים, אחרים ארוזים היטב במעמקי הנפש, ובאים "לבקר" באופנים שונים ומגוונים. חלק מהזיכרונות קשורים אלינו ישירות ולחוויות החיים שלנו, וחלק אנו נושאים עבור הורינו והקהילות שלנו, הממשיות והמדומיינות. הקבוצה מזמינה את המשתתפים/ות להתבונן ולהיות במגע עם זיכרונות ורסיסי זיכרונות אשר נוכחים בחייהם/ן, לבחון, להתיידד, להתווכח, לאהוב, לכאוב... באמצעות היכל המראות הקבוצתי והכוח המלמד והמרפא שהקבוצה מזמנת.

ההנחיה תשלב חשיבה ומוטיבים מעולמות האנליזה הקבוצתית ויחסי הקבוצות, תוך התבוננות על
מערכות היחסים בקבוצה והזמנת אסוציאציות חופשיות.

 

 

יוסי פולק MSW, עובד סוציאלי, מטפל קבוצתי, מדריך ומנחה קבוצות. מרכז תחום הטיפול הקבוצתי בשירות המבחן למבוגרים, מנהל התוכנית להכשרת מנחי קבוצות בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה, בוגר המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית.

חגית שחר-פרירא MSW יועצת ארגונית ומנחת קבוצות, מלמדת בתוכנית להכשרת מנחי קבוצות בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה, ומרצה על קבוצות בארגונים בתוכנית להכשרת יועצים ארגוניים במכללת אורנים. דוקטורנטית בחוג למגדר באוניברסיטת בר אילן, מנחת סדנאות במסורת טוויסטוק, חברת אפק.

 

 8) 

לחבר את החלקים: הגעגוע לאינטגרציה

קבוצה זו מהווה הזדמנות לחקור את חלקי הזהות הן במישור האישי והן במישור המקצועי. יושם דגש על בדיקת מידת האנטרגרציה בין החלקים, ועל הקונפליקטים והנתקים ביניהם.

הסדנה תונחה ברוח הגישה הפסיכודינמית תוך שילוב בין תהליכים קבוצתיים לבין עבודה אישית.

 

 

דינה ורדי MSW, עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית פרטנית וקבוצתית. מחברת הספר "נושא החותם - דיאלוג עם דור השני לשואה", ממקימי "עמך" בו עבדה כמדריכה בכירה. מתמחה בסוגית ההעברה הבינדורית של טראומה.

 

 

9)

געגוע להיות במגע

"הגעגוע אינסופי הוא
ולעולם לא יעזוב
הרי הוא חלק מעצמנו,
בן-משפחה, חבר קרוב" (רחל שפירא)

געגוע למישהו או למשהו שהוא קרוב-רחוק, יכול להיות רגש חזק, המושך אותי פנימה אל עצמי ובה בעת מוציא אותי "החוצה".
אך מהו החלק החסר, זה המעורר את הגעגוע, והאם נוכל לבוא איתו במגע?
תוך התנסות בתנועה, נחווה בגוף ראשון את הנוכחות הגופנית שלנו כמשתתפים בקבוצה. המודעות לנוכחות הגופנית מאפשרת לנו להיות מחוברים יותר אל עצמנו, אל האחר בקבוצה ואל הקבוצה כשלם. 

הקבוצה תונחה בתנועה, במילים ובתשומת לב לתחושות הגופניות במפגש האישי, הבין אישי והקבוצתי. 

 

 

יש לבחור שלוש העדפות. אנו נשתדל לשבץ בהתאם, תוך התחשבות באיזון הקבוצות. תודה!

 

ברכה הדר MA, פסיכולוגית קלינית. אנליטיקאית ביואנרגטית, אנליטיקאית קבוצתית. בעלת קליניקה פרטית לטיפול והדרכה אינדיבידואלי וקבוצתי: פיתחה ומנחה בשיטה אינטגרטיבית של עבודה קבוצתית אנליטית עם מיקוד על מקומו של הגוף בטיפול. כותבת על נושאים של קשר גוף-נפש, מיניות, בושה, הזדקנות.

זהרה אליאס-כהן, מנחת קבוצות מוסמכת, מורה ותלמידה לקונטקט אימפרוביזציה, יוזמת ויוצרת מרחבים לעבודה אישית וקבוצתית, בשילוב אמנויות.