רשמים סופשבוע קבוצות 2020
דניאלה בסיס:
למרות השתתפותי הרבה בקבוצות קטנות וגדולות בזום ופנים מול פנים , המפגש בכנס של העמותה הישראלית הייתה עבורי חוויה ראשונית. מעצם היותה כזו, התרגשתי מאוד לפני ולאורך הכנס כולו.
השתתפתי בכל הקבוצות הקטנות ובכל הקבוצות הגדולות, להוציא את מפגש הסיום.
למרות שלא הכרתי אף אחד מהמשתתפים, להוציא את רובי וחיים, הרגשתי בכל הקבוצות שחזרתי הביתה.
בקבוצה הקטנה שהונחתה על ידי מרית במקצועיות, יצירתיות, ורגישות רבה, ראיתי שוב את ההשפעה המהירה של האומניות על השיח והקשר שנוצר בין המשתתפים, שייצגו פסיפס אתני מקסים בחברה הישראלית. חווית החיבור, הפתיחות, הרצון ללמוד את האחר הייתה עוצמתית ומשמעותית. וכל זאת דרך הזום.
לגבי הקבוצה הגדולה, אני הפעם הרגשתי תחושות אמביוולנטיות לגבי הקבוצה הגדולה. מצד אחד הקבוצה הגדולה ברוב הפעמים מסקרנת אותי, מצד שני ראיתי ושמעתי בקבוצה את האגרסיביות, פילוג, אי הרצון לדעת את האחר, (ראיתי את זה גם בקבוצות גדולות אחרות שהשתתפתי ) אבל הפעם זה חבר אותי חזק להפגנות שאני משתתפת בהן כל שבוע, הרחוב והקבוצה התערבבו לי במהירות ... והתחושה הייתה של כאב תסכול... ועייפות נוראית.
תודה למארגנים על ארגון מושלם ויצרתי.
~~~~~~~~
אריאלה ברזל:
רוצה לשתף בחוויה המפעימה שלי בכנס "אנחנו פה!" כמנחת קבוצה קטנה, חוויה שמצטרפת להנחיה בכנס של "בסוד שיח" ולהצטברות ההתנסויות שלי בהנחיית קבוצות בזום בימי הקורונה.
נכון, תמיד קיים הגעגוע לפנים אל פנים, אבל איכות העבודה בזום היא עצומה ולפעמים נראה לי שלא פחותה ואפילו אולי באופנים מסוימים עוצמתית הרבה יותר...
כמו שנאמר בכנס: אנחנו פה ולא עוצרים את עבודת הקודש של מודעות, תקשורת בינאישית וקבוצתית, ובמקרה שלנו גם את שילוב האומנויות בהנחיה...
תודה רבה על הזכות להשתתף ולהנחות, תודה להנהלת העמותה והנהלת הכנס, שהעזתם ללכת על האתגר הזה ולכם המשתתפים שבלעדיכם אין כנס...
שאלתי את עצמי לא פעם לפני הכנס - למה לי להתחבר למחויבות הזאת המאתגרת מבוקר עד לילה יום אחרי יום, ותשובתי הייתה: "כי אני אוהבת את העמותה". רוצה להוסיף: "כי אני פשוט אוהבת את עבודת ההנחיה" ואוהבת להיות שותפה בתהליכים המופלאים, שאנשים עושים בקבוצות בזכות היחד שלהם.
~~~~~~~~
חיים וינברג:
יום אחרי הכנס. אשתף במחשבות שלי ומקווה שיהיה להן הד.
זה היה הכנס הוירטואלי הראשון שהעמותה מארגנת. כנס וירטואלי קם ונופל בהתאם לאחזקה האדמיניסטרטיבית והטכנית שלו. בימי קורונה יש חשיבות עצומה ל"ניהול הדינמי" של הקבוצה. להזכירכם/ן, זה מושג של פוקס מתחום האנליזה הקבוצתית, שאומר כי לניהול האדמיניסטרטיבי יש משמעות דינמית. ובכנס שלנו הניהול והאחזקה היו לעילא ולעילא. תודות למארגנים ולניהול המעולה.
אכן, כנס חזק ומוחזק היטב. במרכז, לדעתי, לפחות מהתכנים בקבוצה הגדולה אותה הנחיתי בהנאה רבה יחד עם רובי פרידמן, עמדה השאלה של אחדות הניגודים. האם מה שמאחד אותנו זה רק שנאה? האם נוכל לקבל שיד ימין ויד שמאל שייכים לאותו גוף? האם אוהבי הספרים ואוהבי החיות יכולים לדור בכפיפה אחת? האם רק ישראל ערבים זה לזה? ומה עם הערבים?
ממפגש סיכום הכנס עם המשתפים נראה שמשתתפי הקבוצות הקטנות עברו חוויה משמעותית. הסופרלטיבים בהם הכתירו את הקבוצות והמנחים היו מרגשים.
היה שווה לקום בשעות הקטנות של הלילה, כאן בקליפורניה, כדי להשתתף.
~~~~~~~~
דניאל ווייסהוט וחברי ועדת ההיגוי: טל אלון, אנקה דיטרוי, רחלי לזר, רוני גילת
סופשבוע קבוצות ה-17 "אנחנו פה" מאחורינו ובמוצ"ש האחרון קיימנו את ישיבת הסיכום של הצוות. תודה רבה לכותבים כאן ולאלו שהגיבו בשאלון המשוב ו/או העבירו משוב בדרך אחרת. מאד שמחנו עם התגובות החיוביות והמפרגנות. זה לא היה מובן מאליו שזה יהיה כנס מוצלח. בכלל, לא היינו בטוחים שנוכל להרים כנס בזום. אבל, הצלחנו ובגדול, תודות להשקעה המוערכת של מנחים מתנדבים ושיתוף הפעולה של המשתתפים.
סופשבוע קבוצות עבר הפעם לאמצע שבוע כדי לאפשר לאנשים דתיים להשתתף. לצערנו איבדנו כך אנשים שהתקשו לפנות את הזמן. אנחנו גם יודעים שמנחים לא מעטים וויתרו על הכנס, כי לא ראו את עצמם יושבים שעות רבות כל כך לפני המסך ומדברים על דברים אישיים. אבל, רבים גם העזו להירשם ולהתנסות בחוויה חדשה זו.
הכנס היה מהודק בכוונה לשפר את יכולת ההכלה, עם שבע קבוצות קטנות יותר מהרגיל (בכוונה), קבוצה גדולה ומגוון פעילות הווי. נעשה מאמץ רב ליצור אינטגרציה בין החלקים השונים של הכנס, תוך דגש על אדמיניסטרציה דינמית. המצאנו מספר מודולות חדשות, שבחלקן נעשה שימוש יותר מאשר באחרות, כגון זומקפה, מקום בו ניתן לשוחח חופשית בין הפעילויות האחרות, בדומה למפגש בלובי של בית מלון. תמיד יש נקודות לשיפור וגם ציפיות שלא ניתן לממש. יחד עם זאת, משתתפים דיווחו שהעבודה המקוונת הייתה אפשרית מעבר לציפיות, ושהכנס היה עבורם משמעותי עד מאד.
מזמינים את כולם לסופשבוע קבוצות ה-18, אשר מתוכנן להיות באביב 2021, 'על הקרקע'.
כפי שפורסם בפורום הקבוצות של העמותה.