הקבוצות הקטנות 2020

להלן הקישורים לכל מה שרצית לדעת על הכנס:

דף הבית   לוח זמנים   הקבוצות הקטנות   הקבוצה הגדולה   מפגשים חברתיים   הרשמה   הדרך והמקום

 

הקבוצות הקטנות 

חלק מהותי מהעבודה בכנס נעשה בקבוצות קטנות וירטואליות מתמשכות. קבוצות אלו, אשר יונחו ע"י מיטב המנחים, יהיו במגוון גישות, לרבות גישות דינמיות, אנליזה קבוצתית, הבעה ויצירה, פסיכודרמה וגוף-נפש. ההשתתפות בקבוצה אחת בלבד, כאשר בעת ההרשמה יש לציין ארבע העדפות. הודעה על השיבוץ בקבוצה תימסר לקראת מועד הכנס.

 

הקבוצות מופיעות בסדר אלפביתי לפי השם הפרטי של המנחה.

 

המנחה וגישת ההנחיה

הקבוצה 

 

 אריאלה ברזל, MA. פסיכודרמטיסטית, פסיכותרפיסטית ביצירה והבעה (מדריכה), מטפלת קבוצתית, מנחת קבוצות. מקימה, מנהלת ומרצה במכון להנחיית קבוצות בשילוב אומנויות שבקמפוס בר אילן. קליניקה פרטית: מבוגרים ונוער. משלבת שיטת EMDR בעבודה הקלינית.

ההנחיה בגישת עבודה קבוצתית אנליטית בשילוב טכניקות פסיכודרמטיות.

 קבוצה בימי קורונה
גם הריחוק החברתי אינו עוצר את עבודת הקודש של קבוצות, המתכנסות על המסך הקטן, כדי לחקור את מטריצת המפגשים הלא מודעים וכדי ללמוד ביחד על כוחה של הקבוצה לגדל, להעשיר, לחזק, להתקרב ולהעצים את גרעין המודעות לאינסופיותו של האדם: גוף, נפש, רוח. אנחנו פה – ולא נפסיק!
     
 

 ברכה הדר, פסיכולוגית קלינית, אנליטיקאית קבוצתית; אנליטיקאית ביואנרגטית. עוסקת בנושאים הקשורים לחיבור גוף-נפש, מיניות, זהות, בושה, תגובות פסיכוסומטיות, התבגרות והזדקנות.

ההנחיה בגישה אינטגרטיבית של עבודה קבוצתית אנליטית עם מיקוד על מקומו של הגוף בטיפול.

 להיות בנוכחות מלאה
גישה זו מתמקדת ב"כאן ועכשיו" של הקבוצה ומתייחסת לנוכחות הפיזית והרגשית של המשתתפים בקבוצה, וליחסים בין חברי הקבוצה. בתהליך העבודה נהיה ערים ל"כאן ועכשיו" במציאות של חיינו והשפעתה על אופני ההתמודדות שלנו. כך, למשל, נהיה קשובים להשפעה של העבודה הקבוצתית בזום על כול אחד מחברי הקבוצה, ועל התהליך הקבוצתי.

     
 

 יוסי פולק, עובד סוציאלי, בוגר המכון לאנליזה קבוצתית, מנהל התכנית להכשרת מנחי קבוצות בגישה פסיכודינמית באוניברסיטת חיפה. מנחה, מטפל ומדריך קבוצתי.

הנחיית הסדנא תתבצע בגישת אנליזה קבוצתית עם הקשרים אקזיסטנציאליים.

 "גְּדוֹלִים, גְּדוֹלִים רִגְעֵי הַסּוֹף" – על סיומים והתחלות
בשירו המרגש כותב נתן אלתרמן על כמיהה, געגוע וסוף. ימי הקורונה ערערו את תחושת הביטחון של קיומנו ו"אנחנו פה" כדי לתת משמעות לתקופה זו. משתתפי הקבוצה מוזמנים לשתף ולהתבונן על עצמם דרך כמיהות וגעגועים, סופים והתחלות, בהקשר של מה שהיה "שם ואז" ו"כאן ועכשיו".
     

 

 ליאת אריאל, פסיכולוגית קלינית מדריכה ואנליטיקאית קבוצתית. מנהלת השירות הפסיכולוגי, הקריה הרפואית- רמב״ם. יו"ר הועד המנהל של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית.

 

 דור רויטמן, פסיכולוג קליני מדריך. המרכז הקהילתי לברה"נ, יפו. בוגר המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית.

ההנחיה ברוח האנליזה הקבוצתית.

 אנחנו פה! מי אנחנו? חקירת זהויות בקבוצה
בקבוצה נפגשים מרכיבי זהות אישיים וחברתיים, של פרטים, תתי קבוצות והקבוצה כשלם. נתבונן בתהליכי חיבור וניתוק, סכסוך ופיוס ,איום ובטחון ביצירת זהות רחבה ושייכות. המשתתפים ייקחו חלק פעיל בחקירת הזהויות המרכיבות את תרבות הקבוצה ובבחינת השפעת דינמיקת הזהויות על השיח.
     
 

 מרית יפה מילשטיין, מטפלת בפסיכודרמה ושילוב אומנויות ביחידים, זוגות ומשפחות, מדריכה מוסמכת, אנליטיקאית קבוצתית. בקלינקה פרטית - גבעת שמואל ותל אביב ובמרפאה להפרעות אכילה ילדים ונוער תה"ש. חברת סגל ויו"ר לשעבר של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית.

ההנחייה בשילוב אומנויות וגישת האנליזה הקבוצתית.

 באיזה "פה" אני? באיזה "פה" אנחנו?
במהלך הכנס נחקור באמצעות הקבוצה את השפעת העת הזו על הכאן והעכשיו של משתתפי הקבוצה. כיצד מושפעות מערכות היחסים שלנו ומהן האפשרויות והמגבלות שמרחב האונליין מציע לנו כמיכל קבוצתי. ננוע בין האומנויות השונות אל עבר הרחבת היצירתיות במרחב הקבוצתי הוירטואלי המשותף , יחד עם המנחה.
     

ד"ר עדו פלג, פסיכיאטר ואנליטיקאי קבוצתי. מנהל מחלקה במרכז לברה"נ מזור ומרצה מחנך קליני בפקולטה לרפואה בטכניון. מלמד במכון הישראלי לאנליזה קבוצתית, בתוכנית להכשרת מנחי קבוצות באוניברסיטת חיפה ובטכניון.

ההנחיה בגישה המשלבת את האנליזה הקבוצתית והחשיבה ההתייחסותית.

אפשרות של קרבה
בעבודתם המשותפת, נעים הקבוצה וחבריה בין הבנה לאי הבנה ובין זרימה לקטיעה. תחושות חיות, תנופה ותשוקה קשורות קשר הדוק לחווית ההקשבה והמכווננות של חברי הקבוצה והמנחה. בקבוצה נבחן את התנועה בין ריחוק וקרבה ואת האפשרות לבנות יחד "רגעי מפגש" נוכח הקורונה, המסיכות ומסכי המחשב.
     
 

 שלמה פלסנר, מנחה קבוצות יחסים בין אישיים, חבר בסגל ההוראה של: המכללה האקדמית נתניה, דימול בי"ס להכשרת עובדים סוציאלים, בתוכנית MEN-TORING באוניברסיטת ת"א, ומייסד קבוצת התיאטרון "אנסמבל כאן".

ההנחיה תשלב כלים מעולם התיאטרון של כתיבה, קול ותנועה עם עבודה קבוצתית בגישה פסיכואנליטית.

 מדו-מימד לתלת-מימד ובחזרה
בקבוצה הקטנה נתקבץ יחד בזום. האם המרחב הוירטואלי יכבול אותנו בדו-מימד או שנוכל לנכוח גם בתלת מימד? ואולי האפשרות להיות נוכחים נפקדים קוסמת לנו? במפגש ננוע בין המרחבים האלה ונתבונן מתי אנחנו בוחרים להגיד – אנחנו פה.
     
 

מדריכות מנחי הקבוצות הקטנות

 

 אנקה דיטרוי

 ד"ר גילה עפר