הקבוצות הקטנות 2021

דף הבית   לוח זמנים   הקבוצות הקטנות   הקבוצות הגדולות   מפגשים חברתיים   הרשמה   הדרך והמקום

 ____________________________________________

 

חלק מרכזי מהעבודה בכנס נעשה בקבוצות קטנות. הקבוצות הקטנות מונחות בגישות מקצועיות מגוונות, על ידי חברי עמותה, שהם אנשי מקצוע, המובילים בתחומם. הקבוצה הקטנה מהווה יחידת למידה ועבודה קבועה ורציפה, לאורך שלושת ימי הכנס. קבוצה זו מאפשרת חוויה אישית, בין-אישית וקבוצתית באווירה אינטימית ומכילה.
הקבוצות ייפתחו רק בהרשמה מספקת ויסגרו כאשר יהיו מלאות. יש לבחור שלוש קבוצות ע"פ העדפה (1, 2 ו-3) ולציין את בחירתך בטופס ההרשמה.

 

הקבוצות מופיעות בסדר אלפביתי לפי שם המשפחה של המנחה.
כל הקבוצות מכבדות שומרי.ות שבת.

'על ציר האפשר' - בין משאלות למימוש

נקיים מרחב קבוצתי שמתחיל עם הקבוצה שכל אחד מאיתנו מחזיק בדימיונו וממשיך בכאן ועכשיו הקבוצתי המתרחש פנים אל פנים. נעקוב אחר השפעת הקבוצה על הפרטים בה והשפעת הפרטים על הקבוצה. נחקור את הרעיון של ׳לברוא ולהברא׳ במרחב הקבוצתי ונגלה עד כמה המפגש בין האפשרי והבלתי אפשרי מוליד כאב ותקוה, תנועה ושינוי, התחדשות ויצירה. ההנחיה מתקיימת ברוח גישת האנליזה הקבוצתית.

אביחי אבידור

עובד סוציאלי MSW, פסיכותרפיסט ומטפל קבוצתי. מנחה קבוצות פרקטיקום ויחסים בינאישיים ומדריך צוותים במרכזים למניעת אלימות ומטפל בקבוצות גברים ונשים. מנחה קבוצות הורים ונפגעי D.S.T.P . קליניקה פרטית ברעננה, מטפל בצעירים, מבוגרים, טיפול זוגי ובקבוצה ברוח האנליזה הקבוצתית.

על החבל המתוח בין מאמץ להרפיה

במשך השהות יחד בקבוצה נברר לעצמנו אילו מרכיבים משתתפים בקביעת הציר האישי של כל אחד בניהול חייו. נתאר לעצמנו ציר שמתחיל בנקודת ה:"אי-אפשר" ונע לעבר נקודת ה"אפשר-הכל". מהם הגבולות שכול אחד שם לעצמו, או לוקח בחשבון. נקודת המוצא המקצועית שלי של שילוב הגוף בעבודה הטיפולית תהווה מרכיב משמעותי בשיקולי "פתיחת הציר האישי". יחד נהיה עדים לציר האפשר הקבוצתי בסדנה של סוף שבוע.

ברכה הדר

פסיכולוגית קלינית, אנליטיקאית קבוצתית; אנליטיקאית ביואנרגטית. עוסקת בנושאים הקשורים לחיבור גוף-נפש, מיניות, זהות, בושה, תגובות פסיכוסומטיות, התבגרות והזדקנות. מנחה בגישה אינטגרטיבית של עבודה קבוצתית אנליטית עם מיקוד על מקומו של הגוף בטיפול.

"דלת נעולה?"

"כמה פעמים התדפקנו על דלתה של האבן והרגשנו מגוחכים שרצינו להיכנס...אבל מספיק שפעם אחת היא נפתחה. לא?" (ויסלבה שימבורסקה). בתהליך דינמי ברוח אנליזה קבוצתית נפגוש יחד את הדלתות הנעולות של עצמינו וכאלה שאפשרי כבר לפתוח.

אלה סטולפר

אנליטיקאית קבוצתית, פסיכותרפיסטית ומדריכה. חברת סגל בתוכנית להנחיית קבוצות באוניברסיטת ת"א ומכון גרופ אנליטי במוסקבה, מנהלת תוכנית להנחיית קבוצות בביה"ס לעו"ס ומקימה ומנהלת מכון גרופ אנליטי ברוסיה.

"הימים חולפים שנה עוברת אבל המנגינה תמיד נשארת״

הקבוצה כסביבה מכילה מאפשרת לכל משתתף להשמיע את קולו, לראות ולהראות ובתהליך מתמשך של מגע עם האחרים להיות יותר מובן לעצמו ולגלות את האפשרי החבוי בתוכו.

דורית סטנגה

MSW, חברת סגל בית הספר לעבודה סוציאלית (בדימוס) חברת סגל התוכנית להנחיית קבוצות באוניברסיטת תל אביב, מטפלת ומדריכה בגישת האנליזה הקבוצתית.

"..אני ואת/ה נשנה את העול אם ?..."

בקבוצה , תתאפשר הזדמנות ללמידה חווייתית דרך ההתייחסות אל העולם התוך אישי דרך פיתולי הגלוי והסמוי של הרחשים והחוויות הבינאישית המתקיימות בכאן ועכשיו. מיקודה הדינאמי ייגע ברקמת היחסים המנתבים לאפשרויות של כניסה ומעורבות למרחבי החיפוש אחרי חסמי הקרבה והמוכנות להיות מושקע/ת באינטימיות והדדיות רגשית. אם יש לך מספיק חששות או אומץ מופרז לקבוצה שכזו את/ה מוזמן/ת להשתתף.

נימר סעיד

פסיכולוג קליני , מטפל קבוצתי מוסמך ויועץ ארגוני. חבר אפק, הארגון הישראלי ללמידה של תהליכים קבוצתיים וארגונים, חבר האיגוד האמריקאי לטיפול קבוצתי. פסיכולוג קליני בכיר במרפאה לבריאות הנפש, שרותי בריאות כללית, נוף הגליל. פרקטיקה פרטית , חיפה.

הורדת המסכה

המגפה העולמית שבשה את הדרכים המוכרות להתבונן ולפרש חוויות. דרכי ההתמודדות הממוסדות כללו ריחוק חברתי, סגרים, פגיעה בחופש התנועה וחובת חבישת מסכות. לאחר מתן החיסונים המסכות החלו לרדת. בסדנה נשלב כלים של פסיכודרמה וסוציומטריה עם שיח קבוצתי אנליטי. משתתפות ומשתתפי הסדנא יוזמנו לחקור את "הורדת המסכות" במשמעותה האישית והקבוצתית. על ציר האפשר אילו מסכות תרצו להוריד, מה תרצו לחשוף, באילו גילויים תרצו לשתף את העולם באמצעות הקבוצה הקטנה והקבוצה הגדולה.

הרנן פאבלוקס

MA EXTH, פסיכודרמטיסט, חבר במכון ישראלי לאנליזה קבוצתית, מרצה בבית הספר לחברה ואמנויות, מכללת אונו. מטפל בחינוך מיוחד. קליניקה פרטית ברעננה.

הקבוצה כאילתור - בין חופש ומגבלה

בעבודתם המשותפת, נעים הקבוצה וחבריה בין ספונטניות, העזה והפריה הדדית לבין הכרה בצרכיו של האחר ומגבלות המציאות החברתית. התמודדות זו עזה שבעתיים נוכח הקורונה ואירועי השנה האחרונה. בקבוצה נבחן את התנועה בין חופש ומגבלה במרקם המתהווה בה. נתבונן על השפעת המשתתפים והמנחה על האפשרויות הנפתחות בתוכה, כמו גם על סגירתן. הקבוצה תונחה בגישה המשלבת את האנליזה הקבוצתית והחשיבה ההתייחסותית.

דר' עדו פלג

פסיכיאטר ואנליטיקאי קבוצתי. מנהל מחלקה במרכז לברה"נ מזור ומרצה מחנך קליני בפקולטה לרפואה בטכניון. מלמד במכון הישראלי לאנליזה קבוצתית, בתוכנית להכשרת מנחי קבוצות באוניברסיטת חיפה ובטכניון.

להפשיר, לאפשר, לתת פשר

הקורונה הושיבה אותנו מאחורי מסך, עם מסיכה, בהסגר. בעוד שהמצב כפה/איפשר זמן של שהייה, הפנים המשיך לחפש תנועה, לגדול, להתפתח. אני מזמין אתכם.ן לקום, להזיז את הכיסאות הצידה, לשחרר את הגוף, לשחק, להסכים להפתיע את עצמכם.ן. ואז להתכנס למעגל ולעבד יחד את החוויה. ההנחיה תשלב כלים מעולם התיאטרון של קול, כתיבה ותנועה עם עבודה קבוצתית בגישה פסיכואנליטית.

שלמה פלסנר

מנחה קבוצות יחסים בין אישיים, חבר סגל ההוראה ב: המכללה האקדמית נתניה, דימול – בי"ס להכשרת עובדים סוציאליים, התוכנית להנחיית מעגלי גברים באונ' ת"א. שלמה הוא מייסד, מנהל אמנותי ובמאי של קבוצת התיאטרון "אנסמבל כאן".

"אומרים שהאדמה שלנו מסתובבת סביב צירה איפה הציר שלי?..."
(חנוך לוין)

מה קורה כששני צירים או יותר נפגשים?
תנועה על מפגש צירים מייצרת מגוון של אפשרויות חדשות, מקום, מרחב שהוא מצד אחד מסוכן ומצד שני מלא הבטחות. במפגש הצירים של ה"כאן-ועכשיו" נחקור כפרטים וכקבוצה ונראה מה מתגלה "על ציר האפשר".

סהר רוחאנה

MPA במנהל מערכות בריאות, מנחת קבוצות, יועצת ארגונית בגישה פסיכואנליטית-מערכתית, מדריכה ומייעצת למנהלים ולצוותים בארגונים, מנחה במרכזי סימולציה בחינוך, מתמחה בתוכנית לפסיכותרפיה גוף נפש רוח.

 

תולי פלינט

MSW עו"ס קליני, מנחה קבוצות, מטפל זוגי ומשפחתי. מומחה בטיפול ממוקד בטראומה ופוסט טראומה באמצעות EMDR, SE וכן במשפחות במצבי קיצון. מטפל בקליניקה פרטית ובגופים שונים. מרצה, מנחה ומדריך במוסדות שונים.

 

 

 

האפשרות להתבונן בתנועת חיינו

הקורונה פגעה בתנועת האפשר שלנו במרחב, בטווחי התנועה של הגוף והנפש, ברציפות התנועה, בתנועה האישית והבין אישית. אזורי פגיעה (impingements) אלו מבקשים מגע והתייחסות. נעבוד דרך משאבי ליבה תנועתיים נפשיים – דרכם נתבונן באפשרות שלנו לנוע בין נוקשות לזרימה, בין התקרבות להתרחקות, בין האפשר לאי אפשר . נזמין את תשומת הלב לריקוד האישי והקבוצתי המתהווה בכל רגע , בתנועה ובשיח מילולי, תוך רשות גם לשחק ולהנות.

מיכל שיוביץ

MA, מטפלת בתנועה, מדריכה, אנליטיקאית קבוצתית, קליניקה פרטית בכפר-סבא, מומחית תחום שילוב ילדים עם מורכבויות נפשיות במסגרות רגילות. חברת הועד המנהל של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית, מלמדת בתוכניות הכשרה לטיפול קבוצתי.

 

תמר עיני להמן

MA, מטפלת במוסיקה, מדריכה, פסיכותרפיסטית, אנליטיקאית קבוצתית וחברה בועד המנהל של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. מורה לתנועה בגישת "המרחב הפתוח", קליניקה פרטית בירושלים. מלמדת ,עורכת ראשית של הספר "סיפור קבוצתי״.