מפגשים חברתיים 2020

להלן הקישורים לכל מה שרצית לדעת על הכנס:

דף הבית   לוח זמנים   הקבוצות הקטנות   הקבוצה הגדולה   מפגשים חברתיים   הרשמה   הדרך והמקום

 

הווי ואירוח 

בסופשבוע קבוצות ה-17 'אנחנו פה', החלק החברתי הוא מהותי ואינטגרלי ויש בו מספר מרכיבים: פעילות בערבים, זומקפה ואפשרות ליוזמות פרטיות, כפי שמוסבר בהמשך.

 

פעילות בערבים

בערבים של יום ד' ויום ה' יתקיימו מפגשי הווי. בכל ערב ניתן לבחור אחת מתוך שתי פעילויות.

 

מפגשי יום רביעי
 מפגש מיינדפולנס

מיינדפולנס היא שיטת אימון מוחי המאפשרת תשומת לב לכאן ועכשיו ויציאה מדפוסים אוטומטיים. השיטה מבוססת על מקורות בודהיסטים ומושרשת במחקרי המוח המערביים. במפגש נתנסה בתרגול סריקת גוף, נחווה את הטבע של המיינד הנודד ומצבי תודעה שונים. לאחריו יתאפשר שיתוף ושיח על החוויה עם דגש על המוטיב 'אנחנו פה' זה העיקרון המנחה של המיינדפולנס – נוכחות בכאן ועכשיו. לרוב התרגול נעשה בשכיבה, אך בשל השעה המאוחרת שעלולה להביא להירדמות, מומלץ לתרגל בישיבה במרחב נוח במידה וניתן לעשות זאת.

מנחה - שני סער, פסיכולוגית חינוכית, מורה ליוגה, מנחה סדנאות מיינדפולנס לצוותים חינוכיים דרך מכון מודע, הבינתחומי הרצליה. מנחה קבוצות טיפוליות להורים וקבוצות לבני נוער במסגרת פרויקט משרד החינוך.

 
   
 מפגש משחקי תיאטרון

בקלילות ובלי לקחת את עצמנו ברצינות נתנסה באילתור ומשחקי במה ואימפרוביזציה, נתרגל את היצירתיות, ההומור, הכיף, הצחוק והמשחקיות ככלי חשוב בעולמנו. כל זה באויירנטציה של האמירה 'אנחנו פה', נתרגל בזמן אמת, מתוך נוכחות של הרגע, של עוצמת ההתלהבות מאתגר המשחק וההנאה.

מנחה - ירון עצמון, בוגר הסטודיו למשחק ניסן נתיב, שחקן תיאטרון, טלוויזיה וקולנוע, מורה לתיאטרון ואימפרוביזציה, מרצה לבימוי והדרכת שחקנים. 

   
מפגשי יום חמישי

 מפגש מוזיקה וסיפור

בְּרַק הבָּארוֹק – מסע לוונציה בעקבות "הכומר האדום" אנטוניו ויוואלדי
אספר על השאיפה בתקופת הבארוק ליצור אפקטים מרשימים, על האקוסטיקה המיוחדת של קתדרלת סן מרקו ועל עיסוקו יוצא הדופן של ויוואלדי ככנר וירטואוז שיועד להיות כומר ונעשה למורה למוסיקה של מאות בנות שניגנו על מגוון של כלי נגינה. נצפה במצגת עשירה ונאזין למגוון מיצירותיו של ויוואלדי, מהן בביצועי וידאו. ומהי היצירה המפורסמת ביותר שלו (או בכלל)? מה היא מתארת? טמונה כאן הפתעה... בשמיעת המוזיקה, אנחנו מתחברים לכוח של האמירה – אנחנו פה! המוסיקה מייצרת הנאה מהרגע, מהצליל, מהריתמוס ועוד... נאפשר למוזיקה לחלחל לתוך הגוף ולהטמיע בו את הכוח ואת הנוכחות באמירה זו.

מנחה - ענת שרון, תואר שני באקדמיה למוסיקה ע"ש רובין אוניברסיטת תל אביב. מלמדת באוניברסיטה הפתוחה, מנחה קורסים במוסיקה לקהלים פרטיים וציבוריים וכותבת מאמרים בנושא מוזיקה במסגרות שונות.

   

 מפגש עבודה באמנות

עבודה באמנות מאפשרת לנו לחוות את העצמי שלנו בדרך יצירתית 'עוקפת מיינד' בטכניקה זו, אנו מאפשרים לגוף ולידיים לומר את רצונם ללא התערבות החלק הביקורתי הקוגנטיבי של המוח. דרך העבודה באמנות נפנים את העוצמה הטמונה באמירה 'אנחנו פה' ונבחן עד כמה היא מאפשרת את האמירה הזו ללא צמצום, ללא חשש. האמנות מאפשרת לנו לפרוץ את הגבולות המוכרים ולייצר את המיצג באמירה העוצמתית – אנחנו פה !

מנחה - ויקי פרידמן, מעל 10 שנות ניסיון בהדרכה והנחייה פרטנית וקבוצתית במגוון גישות עם אוכלוסיות מגוונות. תואר שני בלשון עברית ותעודת הוראה, מנחת קבוצות ומאמנת אישית מוסמכת -אונ' בר-אילן.

 

 

פעילויות נוספות 

 

זומקפה

חשבתם שאי אפשר לפגוש אנשים שונים ולהיחשף למגוון העשיר הקיים אצל כל אחד ואחת אפילו בזום?!
ובכן, אנחנו מזמינים אתכם ל'זומקפה'; אפשר להוסיף גם עוגה. 'זומקפה' מהווה מעין קבוצה פתוחה ללא הנחיה, עם מינימום של כללים, אשר יתקיים בין הפעילויות האחרות בכנס. אפשר להשתתף ב'זומקפה' לכמה דקות או לזמן רב יותר, חד-פעמית או מספר פעמים, באופן אקטיבי או באופן פסיבי, עם או בלי קפה. אפשר לחלוק בה דברים אישיים ו/או להגיד שלום לחברות/ים שמזמן לא פגשתם. בקיצור, מפגש חברתי פתוח. נשמח לפגוש אתכם בזומקפה.

 

יוזמות פרטיות (קבוצות עניין)

'אנחנו פה' זה אומר גם אתם... תינתן אפשרות לארגן מפגשים פרטיים בחדרי הזום של הכנס, בזמנים יעודיים. הכוונה למפגשים סביב עניין משותף או פעילות משותפת של באי הכנס. מפגש זה יכול להיות סביב נושא מקצועי, חברתי, ספורטיבי או כל דבר שנראה לכם רלוונטי. ניתן להזמין חדר זום מראש. מפגשים אלו יתקיימו בהנחייתכם. נושא המפגש וקהל היעד יפורסמו בערוצי הכנס; פרטים לגבי הזמנת חדר זום יפורסמו לקראת תחילת כנס.